Hiustatuoinnit Keski-Suomen alueella

Hiustatuoinnit Keski-Suomen alueella

Hiusstudio FormUs totetuttaa upeat hiustatuoinnit eli hair tattoot kotikäynteinä Keski-Suomessa. Hiustatuointi tehdään erittäin lyhyisiin hiuksiin. Lipsahduksiin ei tällöin ole varaa.

Hiustatuoinnit leikataan erilaisilla trimmereillä, hiustatuointiin tarkoitetulla veitsellä, partaveitsellä tai vaikka pelkällä partaterällä, joka käy hiustatuoinnin työstämiseen. Kolmiulotteisuuden luomiseksi pitää osata leikata paljon eri korkeuseroja kaljusta eripituiseen sänkeen.

Hiusten leikkaus valmis työ

Hairtattoo ideoita

Kuvioita löytyy tehtäväksi asiakkaan toiveen mukaan, ja joskus parturi-kampaajan oma luovuuskin on koetuksella. Hiustatuointeja tilataan bilelookin lisänä tai arkikäyttöön. Pään koko ja tatuoitavan alueen suuruus vaikuttavat pään muotojen kanssa hiustatuoinnin toteuttamiseen.

Näköiskuvat

Näköiskuvien hiustatuointi vaatii ennenkaikkea paljon treeniä taidon kartuttamiseksi. Kasvokuvat julkkiksista ovat yleisimpiä, vaikka kuvan voi tehdä esim. omasta äidistään tai lemmikistään. Kun piirustusmateriaalina ovat hiukset, täytyy osata hahmottaa korostuvat piirteet. Kasvokuvien hiustatuoiminen vaatii silmää piirtää juurikin korostuvien kasvonpiirteiden osat. Pitää osata yksinkertaistaa kuvitettavat kasvot.

Intuitiiviset kuviot, tägit ja symbolit

Intuitiivisten kuvioiden ei tarvitse olla sellaisenaan mitään esittäviä. Ne voidaan tehdä luovasti. Kokonaisuuden voi muotoilla viivoituksin, kaariviivoin, ympyröin, rengasmuodoilla tai pistein.

Tägejä ja symboleja on miltei rajattomasti tarjolla. Useimmiten asiakas tuo näistä kuvan, jonka mukaan hiustatuointi toteutetaan. Yleisimmät symbolit hiustatuoinneissa ovat tähdet, timantit, sydämet, tribalit ja horoskooppimerkit.

Eläinkuosit ja kasvit

Eläinkuoseissa yleisimmin toivotaan leopardikuviota tai vastaavaa eksoottista turkkikuosia. Kasveissa suurinta suosiota saa erilaiset kukat, kuten lootuksen kukka.

Kiilat, viivat ja geometriset kuviot

Kiiloja tehdään eniten häivytysleikkausten lisänä. Pienet viivat antavat tyylikkään lisän hiusmalliin. Geometrisillä kuviolla voidaan esimerkiksi korostaa pään muotoa.

Hiustatuoinnin värjäys

Sapluunaa voi käyttää apuna hiustatuoinnin värjäämisessä. Toinen tapa käyttää värejä on tehdä varsinainen hiustatuointi ja värjätä leikattu kohta.

Kuinka kauan hiustatuointi kestää?

Hiustatuointi näkyy noin 2 viikkoa leikkauksesta. Huoltoleikkaus tulisi tällöin tehdä ennenkuin kuva kasvaa umpeen. Koska kuvio kasvaa nopeasti ulos muodostaan, hiustatuoinnin ylläpito on yhtä tarkkaa työtä kuin vaativammat leikkaukset. On hyvä huomata, että tyypillisesti tummemmissa hiuksissa hiustatuointi näkyy valeita hiuksia paremmin.

Hiustatuoinnit miehille ja naisille

Hiustatuointeja voidaan tehdä niin naisille kuin miehillekin. Useimmiten miesten hiukset ovat lyhyet ja tällöin heille pystyy helpommin toteuttamaan suurempia pinta-aloja vaativia tai haastavia kuvia.

Poikkeuksia toki on naisissakin, mutta useimmiten heidän hiustatuointi toteutetaan joko sivuille tai niskaan. Naiset toivovat usein piiloalueiden hiustatuointeja. Ne tuovat omanlaista maustetta ja särmäkkyyttä pitkien hiusten feminiiniseen linjaan. Nämä saa halutessaan näkyville tai piiloon pidemmän hiusmassan alle.

Hiusten alle tehtävät lyhyet osiot kuuluvat undercut-leikkauksiin. Tämän tyyliset hiustatuoinnit tulevat esille, kun kampauksen painopiste tehdään hiustatuoinnin yläpuolelle. Tyyli on hyvin trendikäs niin nutturan kuin lettikampausten kanssa. Värjäyskokonaisuudet, kuten raidoitukset tai monisävyvärjäykset, luovat lisää erilaisuutta hiustatuointeihin.

Hiustatuoinnin koko ei kuitenkaan ratkaise sen tyylikkyyttä. Usein pienemmälläkin viivalla voi saada helposti näyttävyyttä ja ilmettä hiusmalliin.

Hinnasto

Hiustatuointi alkaen 20€

Ajanvaraus

Yhteystiedot

Sähköposti

Puhelin

Ota yhteyttä

© 2019 – Hiusstudio FormUs